Çizim Yapmaya Yeni Başlayanlar İçin İpuçları

Birkaç kere çizim yapmaya çalıştınız ve bu çabalarınız büyük bir hüsranla mı sonuçlandı? O zaman bu konuda yepyeni bir başlangıca ne dersiniz? Çizdikçe gizli kalmış yeteneklerinizi açığa çıkaracağınız ve günden güne çizim konusunda daha iyi olmanızı sağlayacak birbirinden basit ve etkili teknikleri derledik.

1- Her Şeyden Önce Kendinize İnanın

Bu sadece çizim yapmaya başlamanın ilk kuralı değil, yapacağınız her şey için geçerli bir kural. İnancınız ve sabrınız olmazsa “başarmak” sadece hayal olarak kalacaktır. Bu yüzden önce çizim yapabileceğinize inanın. Çizim konusunda herkes başarıyı yakalayabilir, biraz kararlılık ve bolca pratik ile sonuçlara kendiniz de inanamayacaksınız.

2- Daha Sonra Kaleminizi Tanıyın

Çizime başlamadan önce harikalar yaratacağınız enstrümanınızı tanımanız ve size en uygun olanı seçmeniz gerekir. Eskiz için doğru kaleme sahip olmak çok önemlidir.

Grafitin sertliği kalemin yanında yazar. B grafit yumuşak,

H grafit daha sert, HB orta karar bir çizim yumuşaklığı sağlar. B grubu kalemleri yumuşak dokular elde etmek için, H grubu kalemlerini ise eskiz çizimleri için kullanabilirsiniz.

Karakalem Numaraları
Kagito – Karakalem Numaraları

3- Çizim Kalemi Nasıl Tutulur

Kaleminizi nasıl tutacağınız çizim yaparken en önemli konulardan biridir. Elinizi kalemin sonuna yaklaştırırsanız, daha fazla kontrol ve hassasiyete sahip olursunuz. Bu stil size daha ağır vuruşlar yapmanıza ve bu sayede koyu bir çizim elde etmenizi sağlayacaktır. Kalemi daha yukardan tutmak ise kontrolü biraz kaybettirse de yumuşak, hafif ve daha açık renk bir çizim elde etmenizi sağlayacaktır.

4- Rastgele Değil Teknikle Karalayın

Karalama yöntemi genellikle sıkıcı bir şeyler yapmak zorunda olduğunuzda ve önünüzde bir kağıt, kalem varsa ilk yaptığınız şey olmanın daha ötesinde bir çizim tekniğidir.

Farklı stiller ve efektler elde etmenize yardımcı olacak birçok çizim tekniği vardır. Her bir çizgi, yapmak istediğiniz çiziminizde farklı algılar elde etmenize yardımcı olacaktır. İşte sizin için form ve derinlikler yaratabilmeniz için bazı teknikler.

Kagito – Çizim Teknikleri

5- Gölgelendirmeyi Tersten Yapın

Gölgelendirme çalışmaları yapmaya başladığınızda size kolaylık sağlaması ve daha iyi gölgeler elde etmeniz için bu küçük tüyoyu uygulamanızı öneririz.

Sağ elinizi kullanıyorsanız mutlaka soldan sağa gölgelendirmeler yapmalısınız, solaksanız sağdan sola doğru ilerleyebilirsiniz. Bu size çizim yaparken kolaylık sağlayacaktır.

Gölgelendirme çalışmaları yaparken elinizin altında bir kağıt daha koyarak çalışmayı unutmayın! Bu ufak önlem tüm emeklerinizin lekelenerek mahvolmasını önleyecektir.

6-Tek Tip Çizgiler Çalışmaktan Kaçının

Detaylıca incelerseniz, hiçbir çizimde çizgilerin aynı kalınlıkta ve renkte olmadığını kolaylıkla fark edebilirsiniz. Farklı çizim teknikleri, çiziminizde de fark yaratmanızı sağlayacaktır. Bu yüzden çizgilerin kalınlıklarıyla oynamaktan çekinmeyin! Farklı hatlar kullanmak çiziminize dinamik bir yapı kazandıracaktır.

Kagito – Çizim Teknikleri

7- Doğru Kağıt Seçmek Çok Önemli

Bu işin temelinde iki unsur çok önemlidir. Doğru kalemi ve kağıdı seçmek! Yukarıdaki maddelerde sizi kalemlerle ilgili bilgilendirdiğimize göre gelelim kağıtlara…

Nasıl bir tür çizim yapmak istediğinize bağlı olarak çizim kağıtları da değişiklik gösterir. Kimileri siyah kağıda beyaz çizimler yapmak isterken, kimileri beyaz kağıda kara kalem çalışmaları yapmayı tercih edebilir. Burada asıl soru, sizin nasıl bir çizim ortaya çıkarmak isteyeceğiniz. Öncelikle buna karar verdikten sonra birbirinden farklı dokuda ve gramajda birçok seçenek arasından kağıdınızı seçebilirsiniz.

https://www.kagito.com/urun/avant-garde-siyah-eskiz-defteri-23×32-cm-140-gr/

https://www.kagito.com/urun/avant-garde-basic-beyaz-eskiz-defteri-34×48-cm-160-gr/

Kararınızı verdiyseniz www.kagito.com’a tıklayın ve hemen tarzınıza uygun eskiz defterini seçin. 🙂

Çizim Yapmaya Yeni Başlayanlar İçin İpuçları” yazısında 4 düşünce

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir