Eğitim, Kişisel Yaşamda ve Sosyoekonomik Gelişimde Sanatın Önemi 2

Eğitim, Kişisel Yaşamda ve Sosyoekonomik Gelişimde Sanatın Önemi 1 başlıklı yazımızın devamıdır. Başlangıç bölümünü okumak için lütfen tıklayın.

 

  1. Bilişsel, psikomotor ve duygusal gelişim biçimlerini destekler:

 

Görsel sanat eğitimi, öğrencilerde bilişsel gelişim modunu destekler. Düşünme ve akıl yürütme becerileri, malzemelerin sanat formlarına dönüştürülmesi ve eleştirel olarak takdir edilmesiyle geliştirilir. Bu eleştirel düşünme, öğrencilerin bilişsel gelişimine yardımcı olur.

 

Görsel sanatlardaki pratik aktiviteler, kasları çalıştırmaya ve vücudu sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Bu, öğrencilerin psikomotor gelişimini destekler.

 

Öğrencilerin duyuşsal veya duygusal gelişimi, sanat eserlerinin takdir edilmesiyle beslenir. Sanatta uygulamalı dersler, öğrencinin sabır, uzun ıstırap çekme ve hoşgörü gibi arzu edilen nitelikleri geliştirmesine yardımcı olur ve bu da kalbin her zaman sağlıklı olmasına yardımcı olur.

 

  1. Fiziksel, psikolojik ve duygusal gelişim eksikliklerinin giderilmesinde sanattan yararlanılır:

 

Görsel sanatlardaki pratik etkinlikler, insanlarda gerginliği ve duygusal stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Sanatta pratik derslerle meşgul olduklarında, fiziksel olarak zorlanmış kişilerin ve sosyal uyumsuzların yaşamları yeniden düzenlenir veya değiştirilir. Fiziksel ve psikolojik gelişimlerinde eksiklikleri olanlar, sanat yapıtlarının yaratılmasında sanat araç ve gereçleriyle keşfe çıktıklarında yavaş yavaş düzeltilirler. Bu nedenle sanat, büyüme eksiklikleri olanlar için bir terapi veya tıbbi yardım işlevi görür.

 

  1. Yazlık ve küçük ölçekli endüstrilerin gelişimi için yollar sağlar:

 

Görsel sanatlar programı, küçük ölçekli endüstrilerin kurulması için yaratıcı bir temel sağlar. Öğrencilere pazarın zevk ve taleplerini karşılayacak kaliteli ürünlerin nasıl üretileceği öğretilir. Ayrıca, öğrencilere girişimcilik becerileri ve sanat alanında kendi girişimlerini kurarken dikkate almaları gereken faktörler konusunda eğitim verilir. Bu eğitim, öğrencilerin kendi küçük ölçekli endüstrilerini kurmalarına yardımcı olur.

 

  1. Ülkenin turizm endüstrisini teşvik eder:

 

Sanat eserleri döviz kazanmak için turistlere satılmaktadır. Sanatsal hediyelik eşyalar, sanatçı ve bir bütün olarak ulus için önemli fonlar kazanmak amacıyla yabancı ülkelere ihraç edilmektedir. Bu turizm endüstrisinin tanıtımına yardımcı olur.

 

Siz de eğitim ve psikoloji alanında çalışmalar yapmak isterseniz gerekli malzemeleri birbirinden farklı seçenekleriyle ister www.kagito.com’dan isterseniz de kağıt ile yapılabilecek el işi sanatları için seçim yapabilirsiniz.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir